| Autor |
Wiadomość |
Xweet
|
Wielki Przedwieczny

|
Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1315 Skąd: znów Szczecin Płeć:  Wiek: 21
|
|
Klany czyli, który jest najbliższy
|
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 19:13
Jak w opisie, który z klanów jest Wam najblizszy i czemu? A może gracie różnymi, bo nie znosicie nudy i popadania w stereotypy?
Preferuje Tsimisce, za korzenie, tradycje, Zniekształcenie. Silni i dumni, czsami nawet pyszni. Wojownicy i poeci, którzy łacza w sobie przeciwieństwa. Nieludzcy i pogardzający słabszymi od siebie, spiskami. Praktyczni dyplomaci, którzy o ile są naprawde potężni mogą dokonać cudów (Zbrojownia ciała), uczynic kogoś pieknym, lub ochydnym. Za to właśnie kocham ten klan.
|
|
_________________ "Grupka cwiczacych. Kilka twarzy znajomych, kilka obcych, jeden Xweet." - Scypio
Jedyny, orginalny Xweet z 30 ząbkami.
|
|
|
|
 |
Maestro
|
Wojownik

|
Dołączył: 05 Wrz 2005 Posty: 149 Skąd: Szczecin-Niemierzyn Płeć:  Wiek: 23
|
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 19:27
Giovanni.
Lecz dlaczego?
Hmmm...
Niewątpliwie podobają mi się z mechanicznego punktu widzenia.
Także są niezwykle dumni. Podoba mi się strach, ale i spowodowany nim szacunek jaki wzbudzają u innych z Rodziny. I nie są zbyt lubiani. Mimo, że są samotni i nie mieszają się (oficjalnie przynajmniej) w politykę 'wielkich' (Sabat, choć głównie Camarilla), a może właśnie dlatego, stanowią niezwykłą potęgę. Chyba żaden pojedynczy klan nie może się z nimi równać. Nawet nie dali się wyrzucić Sabatnikom, bardzo licznej i potężnej sekcie przecież, z Ameryki Północnej, obecnie głównego kontynentu Sabatu.
Są chyba najbardziej neutralni. Posiadają sporą i niezwykłą (choć każda wiedza specjalna dla klanu jest niezwykła. O ile klan takową posiada) wiedzę. Są bardzo tajemniczy, ale to także cechuje wiele innych klanów.
Prócz tego także nekromancja, której to właśnie tak się obawiają inni (czyżby się bali utraty duszy, której podobno itak nie mają?) i olbrzymie zasoby finansowe. Kontrolując wiele światowych korporacji posiadają sporą władzę.
Choć do tej pory zasłynęli w znacznym stopniu dzięki zniszczeniu Kapadocjan. Zniszczenie starego, już rozwiniętego klanu to nielada jaki wyczyn.
Na razie tyle.
|
|
_________________ Bzdura nad Bzdurami a wszystko bzdury!
|
|
|
|
 |
pao
|
Bizneswoman

|
|
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 19:42
Malkavianie
za poczucie humoru i umiejętność przerobienia krwawej sesji w niezłą imprezę 
|
|
|
|
|
|
 |
Kostaki
|
Rockman

|
Dołączył: 18 Paź 2005 Posty: 392 Skąd: Szczecin- X. Pomorskich Płeć:  Wiek: 29
|
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 20:37
Uwielbiam Setytów - są tak niesssskończenie zepsuci, a przy okazji ciekawi, na swój spossssób fassscynujący Grając nimi można utworzyć wiele pokręconych sytuacji... Przy tym podoba mi się ich dwuznaczność i odejście od Camarillowej hipokryzji - jesteśmy potworami - po cóż nam płacze po utraconym człowieczeństwie?
Kolejne miejsce zajmują Ravnos - za nieskończona zabawę, a przy okazji bestię, czając się gdzieś w głębi, potrafiąca przekształcić niewinny dowcip w krwawą jatkę. Przecież Ty i tak nie istniejesz, więc cóż się stanie jak Cię wymażę? Jedynie znikniesz...
Trzecie miejsce - Lasombra - władza, władza, władza - cudownie klimatyczna Dyscyplina, charyzma i posłuch w Sabacie. Czy wspominałem już o dążeniu do władzy? 
|
_________________ LARP Szczecin by Night:Miasto
Jeśli religia staje się przyczyną nieprzyjaźni, nienawiści i podziału, lepiej, gdyby nie istniała i odejście od niej byłoby prawdziwym aktem religijnym.
|
|
|
|
 |
Xweet
|
Wielki Przedwieczny

|
Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1315 Skąd: znów Szczecin Płeć:  Wiek: 21
|
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 21:27
Zapomniałem o Ravnos... Pardon moi. Njapiękniejsze w nich (poza iluzją) jest dąrzenie do swodobnego przepływu dóbr materialnych od innych do nich (zwane też redystrubucją cudzej własności), no Iluzja.
|
|
_________________ "Grupka cwiczacych. Kilka twarzy znajomych, kilka obcych, jeden Xweet." - Scypio
Jedyny, orginalny Xweet z 30 ząbkami.
|
|
|
|
 |
Scypio
|
Wielki Przedwieczny

|
Dołączył: 17 Sie 2005 Posty: 2228 Skąd: Szczecin - Bezrzecze Płeć:  Wiek: 29
|
|
Wysłany: Czw Mar 09, 2006 19:25
Ventrue - bo dobrze wygladaja w garniturach
Brujah - bo tancza w takt mojej ulubionej muzyki wygrywanej za pomoca sierpowych i kopniakow
Malkavianie - bo Kuba Rozpurowacz i Jocker to moi koledzy z liceum 
|
_________________ Fists that gave me protection
Helped me deal with you
So for now our days are through
http://phoenix-prj.blogspot.com/
|
|
|
|
 |
Reinmar
|
Wojownik

|
Dołączył: 26 Cze 2006 Posty: 144 Skąd: Altdorf - Pogodno Płeć:  Wiek: 19
|
|
|
|
|
 |
Jezus
|
Inkwizytor

|
|
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 20:19
To ja tez lekko spozniony, ale dopisze
Malkavianie - Dlatego ze demencja to nie tylko robie nie sobie jaj i zachowywanie sie jak szczyl z podstawowki, jak trafisz na spokojnego i stonowanego malkaviania to NIGDy nie wiesz co z nim nei tak. A przeciez z kazdym jest i na pewno ci sie to nie spodoboa. Bo jak w przypadku pol czlowieka pol bestii zdefiniowac odchylenia od normy?
Ventrue - Szlachta, wladcy, cholerna grupa zimnych drani. Zasady, tradycje, opanowanie. Za to Ventrue uwielbiam.
|
|
|
|
|
|
 |
kojot
|
Żołnierz Posterunku

|
Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 298 Skąd: Gumieńce Płeć:  Wiek: 21
|
|
|
|
|
 |
Scypio
|
Wielki Przedwieczny

|
Dołączył: 17 Sie 2005 Posty: 2228 Skąd: Szczecin - Bezrzecze Płeć:  Wiek: 29
|
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 17:04
Tak nieco OT: a z "nowych" klanow? Z WoD 2.0?
Macie juz jakies ulubione, czy wszysktie sa "ble"?
|
_________________ Fists that gave me protection
Helped me deal with you
So for now our days are through
http://phoenix-prj.blogspot.com/
|
|
|
|
 |
kojot
|
Żołnierz Posterunku

|
Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 298 Skąd: Gumieńce Płeć:  Wiek: 21
|
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 0:23
hm... z WoD 2.0 stycznosci nie mialem.
Duzo sie zmienilo?
|
_________________ Jestem w zasadzie miły i łagodny. Gdybym miał przyjaciół, to by to pewnie potwierdzili.
|
|
|
|
 |
|