Forum Szczecińska Brać Fantastyczna Strona Główna
Nawigacja
Strona główna
Forum
Galeria
Wieści
Ankiety
Artykuły
Download
Kartograf
Patronaty
Regulamin

S B F
O Nas
Skład
Regulamin
Kontakt
Współpraca
Gadżety
Nasze Inicjatywy
Szczecińskie Dni Fantastyki
Liga Neuroshimy Hex
Grampliny

Panel użytkownika
Wyślij wieść

Logowanie
Użytkownik:

Hasło:

Autologowanie 

Szukaj

Zaawansowane szukanie

Strona główna » Forum » RPG » Systemy RPG » World of Darkness
Klany
Moderatorzy: Moderatorzy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1 [11 Postów] Zobacz poprzedni tematOznacz ten temat jako nieprzeczytanyZobacz następny temat
Autor Wiadomość
Xweet
Wielki Przedwieczny
|Wielki Przedwieczny|Wielka Przedwieczna

Klany
czyli, który jest najbliższy

PostWysłany: Wto Mar 07, 2006 19:13

Jak w opisie, który z klanów jest Wam najblizszy i czemu? A może gracie różnymi, bo nie znosicie nudy i popadania w stereotypy?
Preferuje Tsimisce, za korzenie, tradycje, Zniekształcenie. Silni i dumni, czsami nawet pyszni. Wojownicy i poeci, którzy łacza w sobie przeciwieństwa. Nieludzcy i pogardzający słabszymi od siebie, spiskami. Praktyczni dyplomaci, którzy o ile są naprawde potężni mogą dokonać cudów (Zbrojownia ciała), uczynic kogoś pieknym, lub ochydnym. Za to właśnie kocham ten klan.

Maestro
Wojownik
|Wojownik|Kapłanka

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 19:27

Giovanni.
Lecz dlaczego?
Hmmm...
Niewątpliwie podobają mi się z mechanicznego punktu widzenia.

Także są niezwykle dumni. Podoba mi się strach, ale i spowodowany nim szacunek jaki wzbudzają u innych z Rodziny. I nie są zbyt lubiani. Mimo, że są samotni i nie mieszają się (oficjalnie przynajmniej) w politykę 'wielkich' (Sabat, choć głównie Camarilla), a może właśnie dlatego, stanowią niezwykłą potęgę. Chyba żaden pojedynczy klan nie może się z nimi równać. Nawet nie dali się wyrzucić Sabatnikom, bardzo licznej i potężnej sekcie przecież, z Ameryki Północnej, obecnie głównego kontynentu Sabatu.
Są chyba najbardziej neutralni. Posiadają sporą i niezwykłą (choć każda wiedza specjalna dla klanu jest niezwykła. O ile klan takową posiada) wiedzę. Są bardzo tajemniczy, ale to także cechuje wiele innych klanów.
Prócz tego także nekromancja, której to właśnie tak się obawiają inni (czyżby się bali utraty duszy, której podobno itak nie mają?) i olbrzymie zasoby finansowe. Kontrolując wiele światowych korporacji posiadają sporą władzę.
Choć do tej pory zasłynęli w znacznym stopniu dzięki zniszczeniu Kapadocjan. Zniszczenie starego, już rozwiniętego klanu to nielada jaki wyczyn.

Na razie tyle.

Bizneswoman
|Rockman|Bizneswoman

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 19:42

Malkavianie
za poczucie humoru i umiejętność przerobienia krwawej sesji w niezłą imprezę ;)
 Zobacz profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem Oznacz ten post jako nieprzeczytany Powrót do góry 
Kostaki
Rockman
|Rockman|Bizneswoman

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 20:37

Uwielbiam Setytów - są tak niesssskończenie zepsuci, a przy okazji ciekawi, na swój spossssób fassscynujący :D Grając nimi można utworzyć wiele pokręconych sytuacji... Przy tym podoba mi się ich dwuznaczność i odejście od Camarillowej hipokryzji - jesteśmy potworami - po cóż nam płacze po utraconym człowieczeństwie?

Kolejne miejsce zajmują Ravnos - za nieskończona zabawę, a przy okazji bestię, czając się gdzieś w głębi, potrafiąca przekształcić niewinny dowcip w krwawą jatkę. Przecież Ty i tak nie istniejesz, więc cóż się stanie jak Cię wymażę? Jedynie znikniesz... :twisted:

Trzecie miejsce - Lasombra - władza, władza, władza - cudownie klimatyczna Dyscyplina, charyzma i posłuch w Sabacie. Czy wspominałem już o dążeniu do władzy? ;)

Jeśli religia staje się przyczyną nieprzyjaźni, nienawiści i podziału, lepiej, gdyby nie istniała i odejście od niej byłoby prawdziwym aktem religijnym.
 Zobacz profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem Oznacz ten post jako nieprzeczytany Powrót do góry 
Xweet
Wielki Przedwieczny

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 21:27

Zapomniałem o Ravnos... Pardon moi. Njapiękniejsze w nich (poza iluzją) jest dąrzenie do swodobnego przepływu dóbr materialnych od innych do nich (zwane też redystrubucją cudzej własności), no Iluzja.

Scypio
Wielki Przedwieczny

PostWysłany: Czw Mar 09, 2006 19:25

Ventrue - bo dobrze wygladaja w garniturach :)
Brujah - bo tancza w takt mojej ulubionej muzyki wygrywanej za pomoca sierpowych i kopniakow :)

Malkavianie - bo Kuba Rozpurowacz i Jocker to moi koledzy z liceum ;)

http://phoenix-prj.blogspot.com/
 Zobacz profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem Oznacz ten post jako nieprzeczytany Powrót do góry 
Reinmar
Wojownik
|Wojownik|Kapłanka

PostWysłany: Czw Lip 06, 2006 12:14

Tzimisce - Dyscypliny :)
Ventrue - fajnie się gra :D
Malkavianie - poczucie humoru :P

Zobacz profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem Oznacz ten post jako nieprzeczytany Powrót do góry 
Jezus
Inkwizytor
|Inkwizytor|Czarodziejka

PostWysłany: Czw Lip 06, 2006 20:19

To ja tez lekko spozniony, ale dopisze

Malkavianie - Dlatego ze demencja to nie tylko robie nie sobie jaj i zachowywanie sie jak szczyl z podstawowki, jak trafisz na spokojnego i stonowanego malkaviania to NIGDy nie wiesz co z nim nei tak. A przeciez z kazdym jest i na pewno ci sie to nie spodoboa. Bo jak w przypadku pol czlowieka pol bestii zdefiniowac odchylenia od normy?

Ventrue - Szlachta, wladcy, cholerna grupa zimnych drani. Zasady, tradycje, opanowanie. Za to Ventrue uwielbiam.
 Zobacz profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem Oznacz ten post jako nieprzeczytany Powrót do góry 
kojot
Żołnierz Posterunku
|Żołnierz Posterunku|Córka Molocha

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 23:10

Hm... temat stary, ale co tam ;) dawno mnie nie bylo...

Assamite - za historię, sam kodeks Khabar i cel jaki klan posiada :) za ich podejscie do innych klanów i sekt, za pakt tyryjski i obietnicę zemsty ;) plus zawsze miałem słabość do łotrzykowatych profesji, a Ravnosi do mięczaki ;) no i mam wrazenie, że to jedyny klan który ma swój kodeks wartości i go przestrzega.

Wielki Przedwieczny

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 17:04

Tak nieco OT: a z "nowych" klanow? Z WoD 2.0?

Macie juz jakies ulubione, czy wszysktie sa "ble"?

http://phoenix-prj.blogspot.com/
kojot
Żołnierz Posterunku
|Żołnierz Posterunku|Córka Molocha

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 0:23

hm... z WoD 2.0 stycznosci nie mialem.
Duzo sie zmienilo?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1 [11 Postów] Zobacz poprzedni tematOznacz ten temat jako nieprzeczytanyZobacz następny temat
 Strona główna » Forum » RPG » Systemy RPG » World of Darkness
Skocz do: